top of page

Leg

 Skal vi lege? Selvfølgelig!

At lege er vigtig for både børn, unge og voksne. I legen eksperimenterer vi, bliver kreative og oplever verdens muligheder. Kort sagt: Legen er med til at udvikle alt det, vi gerne vil udvikle: Robusthed, kreativitet, innovation, nysgerrighed og sociale kompetencer.

Når et barn, for eksempel, møder en ond, superskummel og kampgal ork og så præsenterer sig selv som en ædel, modig og snedig Sortelverdronning, vil barnet så lydløst som muligt forsøge at snige sig ind på den voksne og højrøstet fremføre sin krigserklæring serveret med en storm af velrettede sværdslag og magien ”sorte øjne”.

Barnet ved selvfølgelig godt, at det ikke rigtigt er en Sortelverdronning, og at den anden ikke er en ork, men fantasien i spillet giver barnet mulighed for at teste en række hypoteser for, hvad der ville ske, hvis det virkelig var en dronning, som stod ansigt til ansigt med sin ondsindede ærkerival

Efter spillet kan de mødes og have haft en sjov fælles leg. En oplevelse som de forhåbentlig vil udvikle på og lege med igen.

bottom of page